Jelenlegi hely

Címlap

Önvaló

A kincs

Mindig is voltak olyanok, akik azt állították, hogy az emberi életnek magas rendű hivatása van, és meg akarták találni azt. Jézus is beszél egy kincsről, egy gyöngyről, melyet ha megtalál a hajó tulajdonosa, odaadja az egész rakományt, és csak a gyöngyöt tartja meg. Beszél egy nagy halról is, melyet ha kifog a halász, csak ezt a nagy halat őrzi meg, és az összes többit visszadobja a tengerbe. Egy idő után kíváncsi lettem, hogy mi is lehet az a kincs, az a nagy hal, melyért minden földi jót oda lehet adni...

Ki menti meg a bolygót?

Londonban, 2011-ben, Moojit meghívták a Spirituális Főiskolára egy találkozóra és ott, egy eléggé izgatott, mondhatnám azt is, hogy frusztrált fiatal nő, azt a kérdést intézte hozzá, hogy mit lehet tenni a bolygónk megmentéséért, hisz nyilvánvaló, hogy egyre inkább tönkretesszünk lakóhelyünket a Földet. Mooji azt válaszolta, hogy a legtöbb amit bárki tehet, az az, hogy ráébred kicsoda ő, vagyis önmagára ébred.

Különbség

"Az egotudatos lényekre, ránk mindnyájunkra az jellemző, hogy ha valami sérelem ér, beáramlik tudatunk középpontjába, eléri az egot, az fájdalmasan görcsbe rándul, kínlódik, majd valamilyen ellenreakció hullámát indítja el a periféria felé. Az "unio mystica"-ban ezt az egocentrumot Isten "átlövi", helyette csak egy lyuk marad, amely az isteni közegbe vezet..." (Bernadette Roberts)

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum