Jelenlegi hely

Címlap

Nagypénteki gondolatok

Ismert az ezotériában egy olyan fogalom, hogy horror lucis. Ez magyarul azt jelenti, hogy irtózás a Fénytől, és nem más, mint a sötétnek, a gonosznak a magától értetődő viszolygása mindentől ami világos, mert saját vesztét látja benne.

Nagypéntek van, Jézus urunkat ezen a napon feszítették meg, tehát időszerű erről beszélnünk...

Jézus megfeszítése azon túl, hogy történeti tény, örök szimbóluma a Világosság üldözöttségének, meghurcoltatásának és átmeneti legyőzetésének ebben a világban.

Ha megjelenik itt valami nemes, felfele törő, hiénák százai törnek rá, hogy visszahúzzák a sárba vagy pedig elpusztítsák!

Manapság nem a fizikai meggyilkolás, megfeszítés dívik, hanem a rosszindulat, hitetlenség, cinizmus, eltúlzott racionalizmus általi kivégzés.

Szó volt már korábban számos alkalommal arról, hogy a világ tükör, kivetülés, tehát csapda volna megállni azon a ponton, hogy csak kívül észleljük a világban harcoló fényt és sötétséget, jót és gonoszt, Jézus Krisztust és a sátánt.

Az átfordulás akkor következhet be, ha megleljük önmagunkban őket, és nagypénteken saját benső megfeszített Krisztusunkért is gyászkönnyeket hullatunk. Enélkül az ünnep pusztán külső formaság.

Ki a mi benső Krisztusunk, akinek fel kell most támadnia?

A Lélek, a Szellem, és minden világosság, jóság, szeretet, elfogadás, mely tudatosságából fakad.

Kik a mi belső farizeusaink, Pilátusunk, halált kiáltó csőcselékünk, durva, szegeket beverő római katonáink?  A kicsinyes, szűklátókörű egonk, és minden sötétség, kishitűség, rosszindulat mely tudatlanságából fakad.

Lássuk meg végre, hogy a jézusi kálvária a Szellem anyagba fojtásának szimbóluma!

Mindaddig nagypéntek lesz, amíg erre rá nem jövünk!


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum