Jelenlegi hely

Címlap » Mesterek

Mooji

 

"Kegyelem zuhataga,

Szeretet folyója,

Béke és Igazság óceánja,

Ez az örömteli világ,

Egy isteni játék,

Mindezek vagyunk.

OM"

Ezeket a csodálatos szavakat Mooji mondta, akinek neve ürességet jelent (a kínai wu, üresség szóból származik).

Az üresség csak a mi nyugati kultúránkban jelent valamiféle hiányosságot, a megvilágosodott mestereknél alapfeltétel, mert az emberi személyiség, az emberi kondicionáltság teljes hiányát jelenti.

Éppen Mooji mondja, hogy ha például Indiában egy elvonulás alkalmával azt mondod, hogy: "kezdek eltűnni, kezd szétesni a személyiségem", akkor társaid irigykedve néznek rád: "de jó neked, hogyan csináltad?" Ha nyugaton ugyanezt mondod, aggódni kezdenek érted, és javasolnak egy jó pszichológust. Ez a különbség.

Az üresség teszi lehetővé a megvilágosodottak számára, hogy lényükkel jelenlévővé tegyék az Igazságot, a Szeretetet és az isteni Kegyelmet, végső soron magát Istent. Ez a jelenlét ad esélyt és lehetőséget a keresőknek, hogy általuk, az ő segítségükkel, maguk is elérjék az elszigetelt emberi ego rabságából való megszabadulást.

Mooji a megvilágosodás művészetét tanítja, ha lehet ilyet mondani.

Ha valaki meg akar tanulni egy nyelvet, vagy bármely szakmát, keres egy tanítót, aki járatos az illető nyelvben vagy mesterségben.

Mooji azért van a világban, hogy a felébredés, megvilágosodás felé terelgesse az erre vágyó, és ezért tenni is hajlandó keresőket.

A jamaicai származású mester ebben járatos, és ezt értsük szó szerint, mert maga is bejárta a megvilágosodáshoz vezető utat. Hihetetlen mértékű szeretet és együttérzés árad belőle. Aki járt már szatszangján (jelentése: lelki együttlét, ott lenni, ahol az Igazságról, Istenről esik szó), vagy látta már felvételeken, az tudja, hogy olyan szeretettel öleli magához tanítványait, mint régen elveszített, és újra megtalált testvéreket. Mert így látja őket.

A többi felébredettel egyetemben állítja, hogy a világ egy illúzió, nem valós, káprázat. Az elme teremtménye.

Milliószor olvas erről az ilyesmiben járatos kereső, de nehezen közelíthető meg ennek az állításnak a lényege, mintha egy szupertitkos zárral lenne ellátva ez a tudás. Nagyon megnyugtató és szépen hangzó állítás mindaddig, amíg nem jelentkeznek igazi szenvedések, mert ilyenkor ennek a tudásnak a birtokában ugyanúgy lehet szenvedni, mint nélküle. Az ego, az én kondicionáltsága, szokások erősebbek, mint annak ismerete, hogy minden, így a fájdalom is csupán illúzió.

A testben jelenlévő Mester igazi jelentősége itt válik nyilvánvalóvá. A hullámvölgyek idején, mikor az ember úgy érzi, hogy alatta-felette víz és nem kap levegőt, a Mester odaáll, megfogja a kezed, és azt mondja: figyelj, láss! Lásd meg, hogy a hullámok csak az egodat dobálják, mert mindennek mélyén, a végtelen víz tömegéhez, mely lényed egészét képezi, nem férhetnek hozzá. Ott béke van, és nyugalom.

"Van benned egy hely, ami egyszerűen Van – erőfeszítés nélkül. Az elme szele nem tudja felkapni és magával sodorni. Ez egy olyan hely, ahol egyszerűen tudatos vagy, identitás nélkül. Életedben legalább egyszer lépj be ebbe a belső birodalomba, és nyerj bizonyosságot saját teljességedről. Tágítsd ki magad a személy korlátolt és kiszámíthatatlan terén túlra. Eleget aludtál! Túl régóta alszol már a világban anélkül, hogy tudatában volnál igaz természetednek. Hadd legyen ez az élet teljes felébredés. Légy te a bizonyíték rá, hogy egy emberi lény valóban boldog, bölcs, együttérző és szabad lehet, és nem azért, mert úgy érzed, különleges vagy, vagy hogy elértél valami különlegeset, hanem azért, mert tudod, mi vagy!" (Mooji)

Addig-addig emlékeztet erre, amíg emlékezni nem kezdesz! Arra, hogy ki vagy, mi vagy.

A kegyelem zuhataga, a szeretet folyója, a béke és igazazság óceánja.

Nem, nem egy elszigetelt, magára hagyott, vacogó, félelemben élő én, akire minden felősség és minden bizonytalanság rázúdul, és már összeroppan a súly alatt. Nem.

A szenvedő én egy tévedés. Egszerűen egy hibás gondolat. De nagyon kitartó gondolat. Nagyon bensőséges gondolat. Nagyon erősen támogatott gondolat, melyet a hit, a figyelem és az érdeklődés támogat, és amely a létezést szétcincálja és félelemben tartja.

Aki viszont elindul az úton, hátrahagyva az ego biztonságosnak érzett partjait, az kitartó kutatással, gyakorlással leleplezheti azt, és eljuthat a szabadságba. Ha megszületik a vágy és eltökéltség, az univerzum minden ereje támogatni fogja az úton járót.

Amikor Jézus azt mondta: "építsétek Isten országát, a többi megadatik", erre gondolt.

"Ha az Ént csak a testtel-elmével- személyiséggel azonosítjátok, akkor a személyiség feladata és felőssége lesz, hogy a test létére vigyázzon, gondoskodjon róla. De ha az Ént az univerzális tudatossággal azonosítjátok, akkor az univerzum feladata lesz, hogy vigyázzon rátok, testetek létére. És jobb munkát fog végezni, mint amire az elmétek képes." (Mooji)

Íme egy kis ízelítő Mooji jelenlétéből: River of love, Ez lehet az utolsó életed Legyőzni a félelmet, a pánikot és a halált  (forrás: you tube).

És egy valódi kincsesbánya: Mooji videók magyar fordítása. (forrás: Balázs Rozália spirituális honlapja)

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum