Jelenlegi hely

Címlap

Mi vitte a csúcsra Arnie-t?

Mottó:"Érteni a világot annyi, mint szellemmel letapogatni." (Hamvas Béla)

Állítólag, amikor Arnie-nak azt mondták, hogy "Nem szeretnénk olyanok lenni mint te!" mosolyogva azt mondta: "Nyugi, nem is lesztek!" :)

Tisztában volt azzal, hogy mindaz, amire ő képes a sikerért, kevesek sajátja.

Sok mindent el lehet mondani Arnold Schwarzeneggerről, de azt nem, hogy nem érte volna el, az általa kitűzött célokat.

Vajon mi áll a mindenen keresztülhatoló kitartásának hátterében, ami az osztrák ismeretlenségből odáig vitte őt, hogy minden idők egyik legsikeresebb testépítője, hollywoodi filmszínész, milliomos üzletember, és végül Kalifornia kormányzója lett.

Az asztológus ilyenkor magasan álló, erősen besugárzott Napot, vagy Jupitert keres, de az az igazság, hogy Schwarzeneggernél nincs ilyen állás. Nála az ég tetején semmilyen planéta nem áll, csak a bármit, mindent, semmit jelentő Halak égi középpont (MC).

Arnold "alulról" kitartással, eszméletlen mennyiségű munkával "csinálta meg" önmagát, és húzta fel magát arra a szintre, ahonnan már magától is ment a szekér, amely bele is borult árokba, lévén, hogy kormányzóként hét év alatt megtriplázta Kalifornia állam adósságát... De ez már egy másik téma, amely szintén megérne egy misét. Maradjunk annyiban, hogy nem vezetésre született.

Álljunk meg most Arnold Schwarzenegger kitartásánál, küzdő képességénél, és a teljesség igénye nélkül vizsgáljuk meg, hogy a horoszkópjában mi támasztja ezt alá?

A gyökerek: szerény körülmények közé született, gyakorló katolikus családba. A szülői házból hozta magával a rendszerességet, a szorgalmat, fegyelmezettséget, és azt, hogy jól gazdálkodjon az erejével a céljai elérésének érdekében. Ezt a Szűz jegyében álló gyökérpontja (IC) mutatja. 

Származása azonban hiába egy szürke eminenciásé, ha a gyökerek területén (IV. ház) ott áll az Ég Közepének ura a Neptunusz, mely azt mutatja, hogy az osztrák kisfiú lelkének bölcsőjében már a kezdetektől ott ringatózott a Nagy Álom. Azt kérdezte magától: Ki vagyok én valójában? Mit akarok a lelkem mélyén?

Az Álom képét már csak össze kellett kapcsolnia a rendszeres, kitartó munkával, hogy megvalósítsa azt. És az az igazság, hogy szaturnuszi minőséggel, amely a fegyelmezettséget és célra tartást adja, nem áll gyengén...

Oroszlán Napja együtt áll a Szaturnusszal, amely erős becsvággyal, és kőkemény koncentráló képességgel  ruházza fel, annál is inkább, mert a Szaturnusz szorosan együtt áll a radikális átalakulásokat sürgető Plútóval.

Érdekes egyébként a Szaturnusz 2. házas pozíciója, mert ez a terület a test határairól, birtokolt dolgokról szól, amelyektől értékesnek gondoljuk magunkat. Az érték lehet egy drága bunda, egy luxusingatlan, dollármilliók, vagy akár 30 kg színizom is. A lényeg az, hogy felemelje az illető ázsióját. A 2. házas Szaturnusz tanítása pedig az, hogy nincs szükség ezekre a játékszerekre, pláne nem oroszlánosan túlzó kivitelezésben! :) Majd csak meggyőződik erről Arnie is...

Na de térjünk vissza a kitartáshoz. Schwarzi igazi hajtóereje a 6. házban, a Bakban álló Holdja, amely nem mellesleg az ő születési uralkodója, lévén az aszcendense Rák. A Hold egyébként hajlamos a lustaságra, de nem a Bak Hold! Ez a holdállás, egy  igazi Terminátort adhat, aki azt vallja, hogy: "A korlátokban rejlik a mester."(Goethe)

A munka, és a rendszeres erőfeszítés területén álló céltudatos Bak Hold, feszült fényszögben az Álmot szimbolizáló Neptunnal, sikerhez segítette Arnold Schwarzeneggert, mert beláttatta vele, hogy "A sikernek nem titka, hanem ára van."

Íme, alább egy pár perces motivációs kisfilm, amely Arnie legfontosabb mondatait tartalmazza. Érdemes figyelni ezekre a kulcsfogalmakra!

"Nem csupán egy testépítő akartam lenni, minden idők legjobbja akartam lenni!" (Oroszlán Nap,Szaturnusz, Bak Hold) 

"Áss le mélyre, és kérdezd meg magadtól, te ki akarsz lenni?" (Rák Merkúr harmóniában a Skorpió Jupiterrel, Neptunusz a IV. házban) 

"Figyelmen kívül kell hagyjad a korlátaidat!" (MC a Halakban, Jupiter az 5. házban) 

"Szegd meg a szabályokat, de a törvényeket ne!" (Mars-Uránusz együttállás, Nap-Szaturnusz együttállás, Bak Hold) 

"Ne félj a kudarctól! Ha valami segített engem, akkor az a kudarc volt!"  (Nap-Szaturnusz együttállás, Szaturnusz-Plútó együttállás)

"Tégy meg mindent! Forgass fel minden követ a célod érdekében!" (Bak Hold, Nap-Szaturnusz együttállás az Oroszlánban)

"Ameddig te bulizol és hülyéskedsz, valaki odakint keményen dolgozik. Valaki egyre okosabb lesz, és nyer. Erre emlékezz! (a fanatikus, aszketikus  Bak Hold)

"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni." (Bak és Szűz energiák)

Arnold Schwarzeneggert az Oroszlán minőség becsvágyóvá és magabiztossá tette, a Rák-Skorpió harmónia intuitívvá, a Bak pedig küzdőképessé és kitartóvá. Ezek a tulajdonságok állnak sikerének hátterében.

 

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum