Jelenlegi hely

Címlap

Különbség

"Az egotudatos lényekre, ránk mindnyájunkra az jellemző, hogy ha valami sérelem ér, beáramlik tudatunk középpontjába, eléri az egot, az fájdalmasan görcsbe rándul, kínlódik, majd valamilyen ellenreakció hullámát indítja el a periféria felé.

Az "unio mystica"-ban (megvilágosodásban) ezt az egocentrumot Isten "átlövi", helyette csak egy lyuk marad, amely az isteni közegbe vezet.

Ebben az új állapotban, ha sérelem ér minket, s az beáramlik a tudatunk középpontjához, egyszer csak eléri ennek a nyílásnak a peremét, és eltűnik benne.

Elnyeli az Isten fennséges békéje, és cserébe a helyzet átérzése, és teljes együttérzés áramlik vissza a perifériára a sértő fél felé." (Bernadette Roberts)

Ez volt az az írás, amelyből legelőször benyomást szereztem arról, hogy milyen alapon áll, és mihez hasonlítható azon viselkedés, viszonyulás, amelynek során az ember már nem a "szemet szemért" "üzemmódban" működik.

Azt nem értettem soha, hogy honnan merítenek ehhez erőt azok, akik akkor is szeretetteljesen tudnak viselkedni, amikor ellenséges vagyok velük...

Ebből a pár sorból megértettem.

Ez nem az emberi személy ereje, hanem az isteni béke sérthetetlensége, mely az ego felszámolásával beköltözik az emberbe.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum