Jelenlegi hely

Címlap

A kincs

Mindig is voltak olyanok, akik azt állították, hogy az emberi életnek magas rendű hivatása van, és meg akarták találni azt.

Jézus is beszél egy kincsről, egy gyöngyről, melyet ha megtalál a hajó tulajdonosa, odaadja az egész rakományt, és csak a gyöngyöt tartja meg. Beszél egy nagy halról is, melyet ha kifog a halász, csak ezt a nagy halat őrzi meg, és az összes többit visszadobja a tengerbe.

Egy idő után kíváncsi lettem, hogy mi is lehet az a kincs, az a nagy hal, amelyért minden földi jót oda lehet adni...

Viszonylag későn tisztult ki előttem, hogy az embernek van egy "Nap-énje", a mindenkiben elrejtőzött Krisztus. Úgy is hívják: Önvaló, Valóság.

Ez a Nap-én, mely halhatatlan, mindenttudó, mindenható mint az Isten, jó mélyre elsüllyedt bennünk, és úgy kell előhozni az ismeretlenből, mint gyöngyhalász az igazgyöngyöt.

Ezt a műveletet hajtotta végre egykor Jézus, Buddhaés az elérhető közelségű "múltban" Srí Ramana Maharishi, Papagi, Mooji, Adyashanti, dr. David R.Hawkins, valamint a többi felébredett aki most nem kerül felsorolásra, de vélhetően még jó néhány emberi lény is, akinek neve nem ismert, de elérte a megvilágosodott állapotot.

Ez az alkímia, az arany-csinálás  igazi jelentősége is. Az arany a szoláris én szimbóluma, melyet az ember testének-lelkének műhelyében elkészít.

Ha valaki tudomást szerez a Nap-én létezéséről, és feltámad benne a vágy, hogy megvalósítsa azt, az nem véletlen dolga, hanem jelzés, hogy elérkezett az idő, hogy életében helyet adjon a szellemi-lelki útnak.

Ha elég erős és kitartó a vágy, egy Mester is megjelenik, aki vezeti a keresőt. Vagy éppen Mesterek, akik a különböző szakaszokon át segítik őt. (A Mester egy könyv, vagy egy film is lehet.)

Az Önvaló megvalósítása, az isteni kegyelem és az emberi erőfeszítés összhangja.

A cél az, hogy minél inkább háttérbe húzódjon a korlátozott tudású emberi ego, és minél nagyobb teret nyerjen a Nap-én, az Önvaló.

Az evangéliumban is megtaláljuk ezt. Keresztelő Szent János így szól: "Neki növekednie kell, nekem pedig csökkennem." (Jn 3,30)

Krisztusra gondol itt az istenire, és önmagára az emberire.

A világos isteni rész, csak az emberi rovására növekedhet.

Mooji mester ismét nagy szolgálatot tesz nekünk, hisz oly érthetően és világosan elmagyarázza ezt, alig több, mint egy percben: Megvilágosodás egy perc alatt. (klikk rá!)

 

 

 

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum