Jelenlegi hely

Címlap

Ki menti meg a bolygót?

Londonban, 2011-ben Moojit meghívták a Spirituális Főiskolára egy találkozóra és ott, egy eléggé izgatott, mondhatnám azt is, hogy frusztrált fiatal nő, azt a kérdést intézte hozzá, hogy mit lehet tenni a bolygónk megmentéséért, hisz nyilvánvaló, hogy egyre inkább tönkretesszünk lakóhelyünket a Földet.

Mooji azt válaszolta, hogy a legtöbb amit bárki tehet, az az, hogy ráébred kicsoda ő, vagyis önmagára ébred.

Sokszor tapasztaltam, hogy az e fajta válasz, vörös posztó azon emberek számára, akik úgynevezett "aktivisták". Az ő meggyőződésük, hogy tenni kell valamit, lépni kell, a "köldöknézegetés" és "meditálgatás" nem használ. Passzivitásnak, sőt menekülésnek gondolják.

A gond csupán az, hogy a "harc a békéért" típusú mozgalmakban rendkívül sok személyes indulat sűrűsödik, mert a cselekvés az egoból fakad!

Az olyan cselekedet, mely nem a személytelen isteni Önvalóból fakad, csak tovább növeli a zűrzavart!

Öreg, jellegzetes emberi hiba, hogy a változásokat kívül akarjuk végrehajtani, jellemzően zavaros látással.

Aki valamelyest előrehaladt már a lelki-szellemi úton, az bizonyosan tudja, hogy a változás csakis belülről lehetséges, mert a világ nem más, mint belülről, az elméből kivetülő tartalmak megjelenése. 

"Legyél te a változás, melyet látni akarsz a világban!" mondta a törékeny ám kikezdhetetlen lelkű Gandhi.

Ezt a legnehezebb megérteni, és még küzdelmesebb végrehajtani azért, mert erőteljesen kondicionálva vagyunk, szinte alig van gondolatunk, mely belőlünk fakad.

Mégis, ez az egyetlen igazán hatékony módszer és út.

Aki Önvalójára ébredt, az nem személyeskedik többé, nem manipulálható, nem megfélemlíthető, nem árt  másoknak, minden létező javára cselekszik, mert ez a természete.

Rend, béke és nyugalom van körülötte, és ez az áldásos állapot egyre messzebb gyűrűzik, mert átterjed másokra.

Tudnotok kell, hogy ez a lehetőség, a ráébredés igazi isteni természetünkre mindannyiunk számára elérhető, és ez az egyetlen igazi megoldás problémáinkra! Már az is elmondhatatlanul pozitív változásokat hoz, ha valaki tudatosan elkezd együttműködően viselkedni és erőszakmentesen kommunikálni!

"Egy emlékeztetőnek jöttem, és egy jó hírrel... Ez az, hogy lehetséges szabadnak lenni a legigazabb módon. Mert nem tudom, hogy az emberek észre veszik-e, hogy ez lehetséges..." (Mooji)

Szerintem nem.

Ha észrevennénk, nem ilyen világot építenénk.

Pedig ez a béke záloga.

 

Mooji videó: A bolygó megmentése


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum