Jelenlegi hely

Címlap

John "Kaméleon" Malkovich

 

Mottó: "Érteni a világot annyi, mint szellemmel letapogatni." (Hamvas Béla)

John Malkovich színészt a Veszedelmes viszonyok , és az Egerek és emberek óta szeretem.

Amikor megláttam a következő képsort arra gondoltam, hogy hihetetlen, hogy ez a férfi azzá változik, akivé csak akar, legyen az férfi vagy nő. Hihetetlen, hogy idősödő pasas létére, még a szexbálvány Marilyn Monroe-t is meg tudja idézni! 

Zseni, zseni, de akkor is!

A képeket jobban megszemlélve arra jutottam, hogy Malkovich "belülről" csinálja meg a figurákat, azaz nem külső jegyeket vesz magára, hanem belül éli át annyira a másik ember lelkiállapotát, hogy az arca és teste képes megjeleníteni az adott személyt.

Kíváncsi lettem, hogy mi áll a nem mindennapi átváltozó képesség hátterében, és szántam egy kis időt a horoszkópja tanulmányozására.

Nem meglepő, hogy a színész majd összes személyi jelölője változó jegyekben (Nyilas, Szűz, Ikrek) tartózkodik, ami azt mutatja, hogy fizikai és lelki megjelenése nincs berögződve, becsontosodva. Jellemző továbbá a levegős dominancia, ami hihetetlen nyitottságot, átjárhatóságot ad a személyiségének.

Malkovich leginkább merkúri és jupiteri energiákkal van átitatva, amelyek nem polarizált, úgynevezett "nemi energiák", hanem intellektuális és szintetizáló minőségek.

A vezérszál az intellektus, a gondolatok, távolságtartás, eszmények, és lényeglátás. Ez teszi lehetővé, hogy mindent kívülről is lásson, és egyben át is lényegüljön vele.

A aszecendense a Szűz jegyébe esik, ami változó földjegy révén  jelzi, hogy a Malkovich képes úgy használni fizikai megjelenését, mint nyersanyagot, amit azzá alakít, amivé csak akar. Persze a tehetség mögött rengeteg munka is áll. A színész aprólékosan kidolgozott szerepei, profizmusa szintén a Szűz típusú hozzáállásból származnak.

A Szűz az önkorlátozás és alkalmazkodás minősége is, tehát képes visszavonni saját karakterét olyankor, amikor valaki más bőrébe bújik, így maga John Malkovich nem türemkedik elő lépten-nyomon.

De mi rejlik a visszafogott viselkedés mögött, ami oly elevenné és plasztikussá teszi az átalakulásokat?

Tűz. A Nyilas minőség.

A Nyilasban áll a születési uralkodó Merkúr, valamint a Nap, és a Vénusz. A jupiteri dominanciát fokozza az ég tetején legnagyobb befolyást tevő, szintén sokoldalúságot adó Ikrek Jupiter is. 

A Nyilas változó tűz, amelyet "fehér tűzként" is szoktak emlegetni, sokoldalú, lelkesen aktív karaktert formál. Lehetővé teszi, hogy Malkovich fölé emelkedjen a részleteknek, és meglássa a lényeget, egészen pontosan, azt a fő archetípust, ami mentén megformálja azt, akinek a bőrébe bújik, legyen szó filmszerepről, vagy bármiről.

Jó, jó, de mégis mi a titka? Mi az, aminek segítségével elhiteti velünk, hogy azt a személyt látjuk, akit ő akar láttatni?

Az adu ász, ami a tarsolyában van, és ami mágikus erővel ruházza fel, az nem más, mint egy Mars-Neptunusz együttállás a Mérlegben. Ez adja a páratlan képzelőerőt, és a víziók erős megjelenítésének képességét. Harmonikus fényszögben a hivatás területén álló Jupiterrel, garantálja a rendkívül szuggesztív színészi teljesítményt.

Milyen érdekes, hogy készült egy film, ami éppen ellenkező előjelű a fenti képsorral, ha lehet így mondani...

Ez nem más, mint a John Malkovich menet, amelyben bárki lehet 15 percben  John Malkovich.

A filmben Malkovich saját magát játssza. Amikor ő megy át a saját kapuján, és bekerül a tudatába, megdöbbenve tapasztalja, hogy a világon mindenki, és minden ő maga. Megtudja a nagy titkot...

Ezek után, már csak egy Komjáthy Jenő vers jut eszembe: "Én vagyok a világ. /A nyilvános titok./ Számtalan személyben/ Egyetlen egy vagyok." (Lásd A Tudat kitüremkedései vagyunk című írást.)

Vonatkozó írások: Robin Williams horoszkópjáról

A gyáva Oroszlán diadala (Robert de Niro horoszkópjáról)

Ha szeretnéd, hogy elkészítsem a személyes horoszkópodat, kérlek tájékozódj itt: Horoszkóp elemzés

Ha tetszik az oldal, és megteheted, kérlek támogasd a munkámat adományoddal.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum