Jelenlegi hely

Címlap » Írások

Egy korty

Az egyszerűség nagyszerűsége

Egy rövid ideig tanultam indiai klasszikus táncot Debrecenben. Akkoriban sok tánc videót megnéztem, és feltűnt, hogy az igazán nagy táncosok nagyon egyszerűen, szinte minimalista stílusban táncolnak. Ez alatt azt értem, hogy nélkülöznek minden felesleges mozdulatot. Mostanában kezdem igazán megérteni, hogy miről is szól ez...

Advent újratöltve

 

 

Nem akarok többé fennkölt lenni az adventet illetően. Ha akarnék, csak simán leporolnám a tavaly előtti írásomat. Sem megrovó, hogy nézzétek, üzletté züllött a várakozás szép időszaka, és a karácsony. Inkább arról beszélnék, hogy számomra mit jelent idén az advent. 

Az elnökasszony esete a Jóbaráttal

Emlékszem, gyermekként mindig csak a filmek főszereplőivel foglalkoztam igazán. Nekem aztán mindegy volt, hogy ki írta a forgatókönyvet, ki rendezte a filmet, pláne a producer személye maradt homályban... A film mondanivalóját, a helyzeteket, párbeszédeket a szereplőknek tulajdonítottam. Hogy miért jut most mindez eszembe?  Azért mert nagy a kísértés, hogy napjaink politikai színjátékát gyermeki naivitással, felületesen szemléljük. Csak a szereplők szintjén értelmezzük a helyzeteket, és nem látunk egy-két szinttel magasabbra, illetve mélyebbre. Nem kérdezzük meg, hogy ki a forgatókönyv író, ki a rendező, ki a producer?

Internet adu

Az még hagyján, hogy kedvenc Briget Jones-unk (Renée Zelwegger) úgy átszabatta a fizimiskáját, hogy rá sem lehet ismerni, de itt az internetadó híre! Az biztos, hogy az internet egy olyan terület, amely mindannyiunk érzékeny pontja, és aki itt nyomkodja, netán szurkálja, az tutira megy... Ez ugyanis nem egy parciális dolog, amely a társadalom szűk rétegét érinti, hanem az érintettség mondhatni általános.

Tanító teamester

Új borítóképet kapott a Lélek Café facebook oldala, az egyik kedvenc indiai képemet...

Sir Anthony Hopkins: Az élet illúzió

Sir Anthony Hopkins, aki annyi feledhetetlen pillanattal ajándékozott meg bennünket a filmvásznon, egy interjúrészletben arról beszél- a Slipstream (Tudathasadás) című filmje kapcsán-, hogy az életünk egy illúzió...

A gazdasági összeomlasztásról

Azt hallani, hogy az összeomlás szélén áll a gazdaság. Ha a kulisszák mögé nézünk akkor látjuk, hogy ez bizony egy programozott összeomlás...  Összeomlasztás egészen pontosan. Nincs már szükség a jelen pénzügyi rendszerre, hát összeomlasztják!

 

Léggömbi lét

A mai felismerésem a következő: hagyni kell bizonyos helyzeteket, állapotokat, melyekben feszültség van, csak úgy szétrezegni... Huh! Már nincs is! Ha nem "létszükséglet", hogy igazad legyen egy helyzetben, hagyd azt eloldódni, de főként  az utolsó szó jogáért ne harcolj! Légy könnyű, ne súlyozd le magad vélt vagy valós igazságaiddal, és akkor magasról láthatsz rá az életre...

Őrködj a küszöbnél!

A pszichológiában, a nem tudatosuló, de tudat alatt a gondolkodást, érzelmeket és viselkedést befolyásoló ingereket  küszöb alatti, szubliminális ingerlésnek nevezzük. A helyzet az, hogy a magasabb tudatossági fokon lévő -de nem a felébredést támogató!- emberek, olyan információkat töltenek bele a körülöttünk lévő információtengerbe, amelyekkel abba az irányba terelhetnek bennünket, amelybe ők akarják, így alaphelyzetben illúzió az a képzet, hogy szabadon döntünk, és azt csinálunk amit akarunk...

Az élet vize

Nagyon mély értelmű jelenete az evangéliumnak az, amikor Jézus találkozik a szamáriai asszonnyal Jákob kútjánál. Szeretem ezt a jelenetet, mert szépen leképezi az emberi lény átfordulását, és az azt megelőző kétséget, álomkórt, melyet nem könnyű megtörni. Nehéz, nagyon nehéz szerepet vállal bármely hírnök, aki a Földre akarja hozni az igazságot, az ember helyzetéről és feladatáról. Leleményesnek kell lennie, rendkívül kitartónak és türelmesnek.

A híres jelenetben, amely egy kútnál zajlik le, magáról a Forrásról kapunk tanítást...

Oldalak

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum