Jelenlegi hely

Címlap

Robin Williams horoszkópjáról

Mottó: "Érteni a világot annyi, mint szellemmel letapogatni." (Hamvas Béla)

 
Számomra a legnagyobb kérdés az, hogy Robin Williams, aki akkora átütő erővel jelenítette meg a felszabaduláshoz vezető belső katarzist a filmvásznon, miért maradt magánemberként boldogtalan, és miért fejezte be ilyen öngyűlölő módon az életét?

A választ a horoszkópja segítségével próbáljuk megtalálni, hisz a fizikai síkon való megszületés időpontja, igen sokat elárul az illető ember lelki összetételéről, és kilátásban lévő életfeladatairól.

Fontos tény, hogy a születési mandalából csak a irányultságokat lehet kiolvasni,  a megélés színvonala, mindig az adott ember viselkedésétől, hozzáállásától függ!

Robin Williams túlnyomóan vizes elemű bolygóállásokkal jött a világra, ami azt jelenti, hogy ebben az életben az érzelmek megtapasztalása került  fókuszba. Az emocionális emberekre az érzékenység, mélység és sérülékenység jellemző leginkább. 

Jól tetten érhető Williams szerepeiben ez a gyökerekig hatoló szenzitivítás és ráhangolódási képesség, hisz olyan természetességgel, és átéléssel  alakít pszichiátert, lelki segítőt, hogy beleremegünk, ahányszor csak látjuk. (Good Will Hunting, Ébredések, Halászkirály legendája, Csodás álmok jönnek.)

Williams Napja a Rákban áll, ami lényegében a megtermékenyülés és gondozás témakörét jeleníti meg. Férfitestben lévőknél ez nem éppen könnyű, mindig van egy csavar ebben a konstellációban. Anyai tudattal jelen lenni a világban úgy, hogy közben az illető nem képes a szó konkrét értelmében életet adni, kihívást jelent a férfinak. Ha az illető ráérez, hogy a Rák minőség kiterjedt értelemben az Élet támogatásáról szól, akkor "anyaszívű" Férfivá válik, aki gondoskodik másokról, és segíti őket. Azt hiszem, hogy ez Robin Williamsnek egészen jól sikerült, bár nem tudta egyensúlyban tartani ezt a területet. (Hallani róla, hogy sokan visszaéltek gondoskodói hajlamával, különösen volt feleségei, akik mindvégig busás tartásdíjat követeltek a sztártól.)

A Rák minőség (és általában a vizes minőségek) legnagyobb hátulütője az, hogy ha nem találják meg a szilárd kapaszkodót az életükben, akkor hihetetlenül könnyen szétcsúsznak, szétesnek.

Williams aszcendense Skorpió, amely szintén vizes jegy, és a legnagyobb átalakulásokra és katarzisokra teszi képessé az embert. Nyilvánvaló, hogy a színész horoszkópjának igazi gyutacsa a Skorpió ura, a Mars bolygó, mely szintén a Rákban áll, és szoros együttállásban az Uránusszal, harmonikus fényszögben a Holddal, és feszült kapcsolatban a Jupiterrel, és Neptunusszal. A másik születési uralkodó az Oroszlánban álló Plútó, mely együttállásban Merkúrral, igazán drámaivá, önkifejezővé, de  figyelem-függővé, és rögeszméssé is tette a sztárt.

A kulcsszerepben lévő Mars pörgette Robin WilliamstTelve érzelmekkel (a Rákjegy miatt), szikrázóan spontánná, kreatívvá és tehetségessé téve az Uránusz közelsége által, inspirációval töltekezve  a Halak Hold irányából, a férfias bolygó állt a színész szédületes tempójának és talentumának hátterében.

A Marsot nem csak a Uránusz tartotta állandó feszültség alatt, de egyik oldalról nyomta a színész becsvágya és ambiciózussága (Jupiter a Kosban), másik oldalról gyengítette a kapcsolatokba vettett túlzott elvárás, és az illúzióhajszolás (Neptunusz a Mérlegben).

Így vált Williams élete egy végzetes hajszává. Belefulladt saját tehetségébe, kiterjeszkedési vágyába, és a magányos  elcsendesülés sóvárgásába. Egy interjúban elmondta, hogy neki a kokain menedék. Azért kell, hogy elcsendesedhessen, lenyugodhasson.

Az az érdekes, hogy tulajdonképpen pont azt próbálta megtapasztalni, megélni, ami az életfeladata volt, a határtalanságot, az egységet (a Felszálló Holdcsomópontja a Halakban van).

A gond csupán az, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy valaki külső szerek segítségével, vagy pld. meditációval, vagy művészeti tevékenységgel közelíti-e meg a határtalant... Az előbbi lassan leépíti az emberi lényt, az utóbbi szépen felépíti és hatalmasra tágítja.

A másik végzetes hiba, amit Robin Williams elkövetett az az, hogy teljesen szétosztotta önmagát. Hasonlóan ahhoz a pedagógushoz, aki olyan erőbevetéssel dolgozik az iskolában, hogy délután a saját gyermekeire nem marad energiája, Williams is minden munícióját elhasználta a szerepeiben, a nyilvánosság előtt, és semmit nem hagyott meg magának. 

Az önkiteljesítés ötödik házában álló Holdcsomópontja, mely szorosan együtt áll a Holddal, számomra azt üzeni, hogy a színész súlyosan visszaélt tehetségével  és népszerűségével. Valósággal kizsigerelte azt.

Ha lett volna egy magányos, vagy csak a családja körében végzett művészi tevékenysége, amely rendszeresen feltöltötte volna, akkor Williams megmenekült volna.

Úgy adta oda teljes önmagát évtizedeken keresztül a nagy nyilvánosságnak, hogy a belső köreiben nem építkezett, nem raktározott. És vajon létezik-e olyan kamra, amiből csak hordjuk-hordjuk ki a javakat anélkül, hogy behordanánk?

Nagyon sokat mond számomra a sztár utolsó fényképe, amely a cikk elején látható.

Az öregedő, alkoholtól szétesett arcú Williams nem néz a kamerába, helyette a vállán ülő majom komisz tekintetével találkozunk. A majom a Vízöntő minőséghez, a Bolondhoz tartozik, aki kellően őrült, és kineveti még a Királyt is, mert játékon kívüli.

A színész szerepeiben zseniálisan jelenítette meg ezt a "majomságot", mégis, a saját életszerepében engedett a vállára ülni, egy egyre nehezebb, és követelőzőbb majmot, a drogot és alkoholt, amelyek lassan de biztosan mindent elcsentek tőle, aminek segítségével Szakrális Bolond, "Boldog Majom"  lehetett volna élete végére...

Első rész: A Király, a Bolond, és a boldogtalanság

Kedves Olvasóm! Ha szeretnéd, hogy elkészítsem a  horoszkópelemzésedet, kérlek tájékozódj itt: Horoszkópelemzés

 

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum