Jelenlegi hely

Címlap

A Gyáva Oroszlán diadala (Robert De Niro horoszkópjáról)

Mottó: "Érteni a világot annyi, mint szellemmel letapogatni." (Hamvas Béla)

Tegnap volt 71 éves Robert De Niro. 

Az az igazság, hogy De Niro egy olyan színész, akinek szinte a lélegzetét is érzed a vászonról, oly erős karizmával bír, ezért kíváncsi lettem a horoszkópjára.

Amikor megpillantottam a képletet, füttyentettem egyet. Hűha!

Azt figyeltem meg, hogy az erős, és drámai színész-teljesítmény mögött elsősorban a tűz és víz elemek állnak. A tűz adja az önkifejezés magasfeszültségét, a víz pedig hozzáteszi, az érzelmek magával ragadó erejét. Jó ha ez kiegészül némi földdel, mert akkor a játék igazán professzionális lesz, az őstehetség mellé társuló munka jóvoltából.

Így van ez Robert De Niro esetében, akinek markáns bolygó-együttállása van az Oroszlán jegyében (Nap, Plútó, Jupiter) de az aszcendense, Holdja vizes (Rák és Halak), és a perfekcionista Szűzben együtt áll a Merkúrja és Vénusza. 

Az az érdekes, hogy legelső szerepe, amelyben szerelembe esett a színészettel, a Gyáva Oroszlán volt, az Óz, a csodák csodájából. Innen ívelt fel a pályája, és lett a színészet egyik nagy királya.

Azt kell mondanom, hogy De Niro jó lapra tett, hisz éppen ez az életfeladata, kilépni az ismeretlenségből, a legmagasabb szinten kifejezni, megmutatni önmagát,  ezáltal elfoglalni a helyét a Földön, és megteremteni az anyagi biztonságát. (Mutatja ezt a Sárkányfej, amely az Oroszlán jegyében, a második horoszkópházban áll.)

Az Oroszlában alló Jupitert, a mellette álló Plutó az elviselhetetlenségig feszíti, nyomja. Ebből, valamint a két egymásnak feszülő férfias bolygó, a Nap és a Mars kvadrátjából  fakad a színész belső szenvedélyessége, ami annyira erős, hogy szinte érezzük a vér, és verejték szagát a filmvászonról.

Jól kamatoztatja ezt az "adrenalin-cunamit" a Dühöngő bikában, melyben a híres boxoló Jake La Motta életét eleveníti meg, vagy A rettegés fokában amelyben egy börtönből szabadult pszichopatát kelt életre félelmetes erővel.

Vigyáznia kellene azonban a férfiasság megélésével, hisz ha nem tereli elvontabb síkra, baja származhat belőle. Eléggé beszédes tünet, hogy 2003-ban prosztatarákot diagnosztizáltak nála, ami az újmedicina szerint nem más, mint az önnön férfiasságával kapcsolatos érzelmi konfliktus eredménye. 

És miből fakad az, hogy játékával szinte hipnotizál, és gesztusai  mögött egész világokat érzékelünk?

A Rák aszcendense teszi ezt, és a Halakban álló születési uralkodója a Hold, amelyet intellektuális zsenialitással turbóz fel az őt presszionáló Uránusz, és parttalanságát finoman strukturálja, a Szűzben állló Merkúr-Vénusz páros.

Van egy fölöttébb érdekes dolog Robert De Niro horoszkópjában, mégpedig a legmisztikusabb 12. házban álló Szaturnusz. Ez a ház az asztológiában a visszavonulást szimbolizálja, amely ideális esetben szellemi tevékenység, elcsendesedés, önként vállalt magány, kényszerű esetben kórház, börtön, zárt osztály.

A Szaturnusz mindig megtanítja nekünk amit akar, akár tetszik, akár nem. A színész feladata tehát az önként vállalt "apály" megélése, azért, hogy ne legyen fatális a visszaszorulás...

De Niro sokszor "kijátszotta" magából ezt a szerepeiben. A rettegés fokában börtönből szabadul, a Dühöngő bikában börtönbe zárják, az Ébredésekben katatón skizofrén, aki a testében raboskodik, -hogy csak néhányat említsek.

Én mégis azt tanácsolnám neki, hogyha még nem tette meg, keressen fel egy tibeti kolostort, vagy csak meditálgasson egyedül naponta néhány órát. Ha beszélnétek vele, kérlek említsétek meg neki... :)

 

Kedves Olvasóm! Ha szeretnéd, hogy elkészítsem a horoszkópelemzésedet, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a Kapcsolat mezőben!


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum