Jelenlegi hely

Címlap » Mesterek

Jézus

A Szeretet Prófétája. Új törvényt hozott a Földre: szeressétek egymást, mint én szeretlek titeket!

A legnagyobb sötétségben érkezett, talán azt mondatnánk, hogy az emberiség "téli napfordulójának" idején.

"Jézus mondta: A világ közepén álltam, és testben jelentettem ki magam nekik. Mindnyájukat részegen találtam, nem leltem köztük senki szomjúhozót, és fájt a lelkem az emberek fiai miatt, hogy vakok szívükben és nem látnak. Hiszen üresen jöttek a világra, és arra törekednek, hogy ismét üresen menjenek ki a világból. Ám most részegek. Amikor borukat eltávoztatják, akkor fognak bűnbánatot tartani." (Tamás evangéliuma 28. vers) 

Elhozta a hírt a magas szellemi dimenzióról, az "Atya országáról", de az, hogy a tanítás milyen fogadtatásra talál az emberek szívében, az egyénenként teljesen eltérő. A magvakat, melyeket a "magvető" hozott, és amelyek fává nőve  igazi gyümölcsöket teremnek rengeteg veszély fenyegeti.

"Íme kiment a vető, megtöltötte a kezét és vetett. Ám néhány az útra esett, jöttek a madarak és fölcsipegették azokat. Mások a sziklára estek, és nem eresztettek gyökeret a földbe, és nem növesztettek kalászt az ég felé. Mások a tövisbokrokba estek, és azok megfojtották a magot, és a féreg fölfalta azokat. És mások a jó földre estek, és az jó gyümölcsöt növesztett az ég felé, és hozott hatvanszor annyit." (Tamás evangéliuma 8.vers, Mk 4,3-8)

Ha a tanítás jó földbe hullik, és valaki megérti hogy miről is hozott hírt a Megváltó, az nem éri be kevesebbel, mint az "Atya királysága". Földi vágy többé nem csábítja, hisz rájön minden világi dolog múlandóságára.

"Az Atya királysága hasonlít egy kalmárhoz, akinek egy hajórakománya van. Amikor ez a kalmár, a bölcs, egy gyöngyöt talált, eladta a hajórakományt, és csupán a gyöngyöt vette meg magának. Ti is törekedjetek az Ő kincse után, amely nem pusztul el, hanem megmarad, a hely után, ahová moly nem közlekedik, hogy fölfalja azt, sem féreg nem pusztít." (Tamás evangéliuma 76.vers, Mt 13,45-46, Lk 12,33) 

Arra bíztatott mindenkit, hogy feszítse szét korlátait, és váljon olyanná, mit Ő: isten-emberré.

"Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek." (Jn 14,12)

Azt is tanította, hogy Isten országát ne kívül keressük, hanem önmagunkban és magunk körül teremtsük meg:

"A kereső ne hagyja abba a keresést, amíg nem talál, és ha talált megzavarodik, és ha megzavarodott csodálkozni fog, és királlyá lesz a mindenségen." (Tamás 1.vers, Mt 7,7 Lk 11,9)

"Ha azt mondják akik előttetek járnak: 'íme a királyság az égben van', akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a szegénység." (Tamás 2.vers, Lk 17,20-21)

Jézus magasztos, halhatatlan Mester, aki tanításaival mindenkihez szól, ezért különböző szinten értelmezhetőek a mondatai.

Érdemes tanulmányozni, különösen János evangéliumát és a csodálatos apokrif Tamás evangéliumot!


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum